Certificering: onze saffraan is getest in een gespecialiseerd lab en voldoet aan alle eisen voor "grade A saffron", de hoogste kwaliteitscategorie. Zie deze link voor het testrapport.

Over onze saffraan

Een van de hoekstenen van de Perzische keuken is saffraan. Saffraan is een specerij dat wordt gewonnen uit de Saffraankrokus (zie de onderstaande afbeelding). De stampers van deze bloemen worden handmatig geoogst, voor een kilogram saffraan zijn maar liefst 150.000 bloemen nodig! Dit maakt saffraan een erg kostbaar specerij. Gelukkig is er voor het gebruik van saffraan in de keuken maar een relatief kleine hoeveelheid nodig, waardoor de prijs uiteindelijk meevalt. Bij intensief gebruik (in onze eigen keuken bijvoorbeeld) gebruiken we zo’n 40-50 gram saffraan per jaar. Helaas is de kwaliteit van de saffraan die in Nederland wordt aangeboden vaak aan de lage kant. Er wordt veel neppe saffraan aangeboden voor hoge prijzen. Omdat wij via onze familiebanden rechtstreeks in contact kunnen komen met Iraanse boeren kunnen wij de kwaliteit van onze saffraan garanderen. Wij werken met boeren uit de stad Neyshabur in de Khorasan regio in het noordoosten van Iran. Onze saffraan is van het type super negin saffraan. Dit is een van de best aangeschreven soorten saffraan die in Iran worden verbouwd. 

Saffraan kan voor vele verschillende gerechten gebruikt worden. Op onze inspiratiepagina vindt u enkele recepten, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Bekende voorbeelden zijn risotto, paella, gekleurde rijst en vissauzen. Naast de culinaire eigenschappen van saffraan kan het ook positieve effecten op de gezondheid hebben. Saffraan kan onder meer een positieve uitwerking op de geestelijke gesteldheid hebben en heeft een hoge concentratie antioxidanten. Wetenschappelijke studies tonen aan dat saffraan bij depressies, cardiovasculaire problemen, alzheimer en nog veel meer aandoeningen een effectieve medicinale plant kan zijn. [1]

 

[1]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4599112/

© 2020 - 2024 PersisTreasures | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel